WAT IS COP21?

COP21 is een jaarlijkse vergadering waarbij landen van overal ter wereld beslissingen nemen over de volgende stappen die moeten worden genomen in de strijd tegen klimaatverandering.

DE COP21-TOP


Frankrijk was afgelopen jaar het gastland voor de 21ste VN-Conferentie over klimaatverandering die tussen 30 november en 11 december 2015 in Parijs en Le Bourget plaatsvond.

DE UITDAGING


COP21 wil ervoor zorgen dat de temperatuur met niet meer dan 2 °C zal stijgen tegen 2100 en dat het Green Climate Fund fondsen begint toe te kennen. De conferentie zal nieuwe methodes bespreken om de emissie van broeikasgassen te verminderen en om landen te helpen om zich aan de klimaatafspraken aan te passen.

DE DEELNAME VAN DE ALLIANTIE RENAULT-NISSAN

DE KLIMAATVERANDERING BESTRIJDEN

De 200 Renault ZOE's, KANGOO's, Nissan LEAF's en e-NV200's die we ter beschikking hebben gesteld op COP21 voor hun 40.000 afgevaardigden is slechts één van de vele stappen in de “Towards Zero Emission”-campagne van Renault-Nissan om innovatieve mobiliteitsoplossingen te bieden en bij de bestrijding van de opwarming van de aarde te helpen.

DE ALLIANTIE RENAULT-NISSAN OP DE CONFERENTIE

MARKTLEIDER IN ELEKTRISCHE VOERTUIGEN

Elektrische voertuigen bieden een pasklare oplossing om een temperatuurstijging van meer dan 2 °C tegen het einde van de eeuw tegen te houden. Daarom vond de Alliantie het absoluut noodzakelijk om aan COP21 zijn steentje bij te dragen, als drijvende kracht in de elektrische voertuiginnovatie.

Renault-NISSAN en CO2-uitstoot

DE ALLIANTIE RENAULT-NISSAN OP DE BEURS

Shuttledienst en tentoonstellingsstand

Renault-Nissan is aanwezig geweest in het Grand Palais, de tweede site van COP21, waar er een internationale tentoonstelling werd georganiseerd. Renault-Nissan heeft daar uiteenzettingen en toespraken gegeven; en de mogelijkheid was daar om een testrit te maken en het gamma elektrische voertuigen werd tentoongesteld.

Het engagement van Renault-NISSAN voor COP21

KLAAR VOOR VERANDERING

WERELDLEIDER IN 100% ELEKTRISCHE MOBILITEIT

De Alliantie Renault-Nissan streeft naar mobiliteit, gemeenschap en vooral duurzaamheid. Hun deelname aan COP21 is slechts één van strategieën in hun visie van Blue Citizenship, dat gericht is op het verrijken van het leven.

NISSAN LEIDT EVOLUTIE NAAR SLIMME STEDEN

Als marktleider op het vlak van e-mobiliteit, zet Nissan zich in om technologieën te ontwikkelen en strategieën te implementeren die de ecologische voetafdruk van zijn voertuigen zal verkleinen. Dankzij de inzet van Nissan worden slimme steden realiteit.

EMISSIELOOS RIJDEN


De Alliantie effent het pad in de campagne voor emissieloos rijden en kiest voor een geïntegreerde aanpak om duurzame oplossingen bij de toekomstige generaties te promoten door de CO2-uitstoot van al zijn voertuigen te beperken.

EV-batterij

Nissan blijft constant onderzoek doen om zijn EV-batterij zo geavanceerd en efficiënt mogelijk te maken. De productie van de nieuwe 3e generatie batterij van 30 kWh met een betere chemische samenstelling die meer energie levert, is onlangs gestart voor de LEAF, terwijl Nissan ook een nieuwe dochteronderneming heeft gelanceerd voor het recyclen van batterijen: Second Life.

RAPID CHARGE NETWORK


Het Rapid Charge Network dat in oktober 2013 werd gelanceerd, ondersteunt de doelstelling van de Europese Unie om de CO2-uitstoot met 60% terug te brengen. Het is een multi-standaard, compatibel pilootproject dat zich uitstrekt over de belangrijkste wegen van de EU-prioriteitsprojecten om elektrische voertuigen van elektriciteit te voorzien.

EV-oplaadpunten

Als leiders op het vlak van oplaadinfrastructuur beschikt Nissan over meer dan 2.300 punten voor snel opladen in Europa, en er wordt verwacht dat dat er 5.500 zullen zijn tegen 2020. Nissan doet er alles voor om te zorgen dat duurzaam rijden zo toegankelijk mogelijk wordt en werkt hiervoor samen met vernieuwende bedrijven.

Een auto die stroom levert aan het stroomnet

Nissan is in verschillende Europese steden aan het uittesten hoe auto's doeltreffend stroom kunnen leveren aan het stroomnet, voordat het dit mogelijk maakt in heel Europa. De chauffeurs krijgen niet alleen toegang tot hernieuwbare stroom, maar ze kunnen hun auto's aansluiten op het stroomnet tijdens de daluren en kunnen de elektriciteit die is opgeslagen in de batterij van hun auto thuis of tijdens het rijden gebruiken of zelfs terugverkopen aan het stroomnet.

Tankstation van de toekomst

Tegen 2020 zullen er bijna één miljoen elektrische voertuigen op onze wegen rijden. Als leiders op het vlak van elektrisch ontwerp, is Nissan goedgeplaatst om zich voor te bereiden op deze evolutie in de transportsector. Ze werken samen met wereldvermaarde architecten om de oplaadinfrastructuur duurzaam en innovatief te maken voor de moderne chauffeur.

Luchtkwaliteit

De luchtvervuiling wordt snel een groot probleem, en dan vooral in de grote steden. Daarom wordt e-mobiliteit een noodzakelijke, positieve transportoplossing om met deze uitdaging om te gaan. Als leiders op het vlak van EV zal Nissan zich blijven inzetten om dit betrouwbaar alternatief zonder emissies na te streven.

De pioniers van de elektrische auto. Boordevol innovatie. Dankzij het opwindende Nissan-gamma kunt u rustig genieten van een voertuig dat geen emissies produceert tijdens het rijden. Het wordt tijd dat u ziet waar een elektrische auto echt voor staat

ELEKTRISEREND VEELZIJDIG

ONTDEK DE NISSAN e-NV200

ELEKTRISEREND STEDELIJK

ONTDEK DE NISSAN LEAF

STREVEN NAAR SLIMMER RIJDEN

NISSAN IS CONTINU OP ZOEK NAAR MANIEREN OM U EEN BETERE RIJERVARING TE BEZORGEN MET EEN TECHNOLOGIE WAARBIJ U VEILIG EN VERBONDEN BENT

MAAK KENNIS MET DE NISSAN INNOVATIE